TABAKLARI AYIRDIK ÇOCUKLAR SÖZ DİNLEMEZ OLDU. "DUYARLI AİLE ERDEMLİ ÇOCUK PROJESİ" KİTAP OKUMA YARIŞMASI

15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

“Okumadığın gün karanlıktasın!”

15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu tarafından yürütülen, okul velilerimiz arasında “Duyarlı Aile Erdemli Çocuk” projesi Kapsamında Kitap okuma yarışması düzenliyoruz.

AMAÇ

1. Kitap okumayı sevdirmek,
2. Velilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,

3. Öğrencilerimize kitap okuma konusunda iyi birer örnek olmalarını sağlamak,

4.Çocuk eğitimi konusunda bilgilenmelerini sağlamak,
3.Velilerimizin kelime dağarcığını zenginleştirmek,
4. Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek,
5. Okuduğunu anlayabilmek, anladığını yorumlayabilmek,
6. Boş vaktin anlamlı ve verimli kullanılması,
7. Bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme vb. konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak,
8. Gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, aile içinde düşen kitap okuma oranını artırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek,
9. Kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek.

YARIŞMANIN DAYANAĞI

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 22. Maddesi (Sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkân sağlamak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenlenir.)

KAPSAM

a) Velilerimiz

GENEL ŞARTLAR

1. Yarışma süreci 02.04.2019 - 26.04.2019 tarihleri arasındadır.
  2. 26.04.2019’da bütün katılımcı velilerimize aynı anda ortak sınav uygulaması yapılacaktır.
  3. Sınavda katılımcıların elinde kalem, silgi ve vb. malzemeler dışında hiçbir malzeme olmayacaktır.
  4. Şartlara uymayan yarışmacıların yarışma hakkı tutanakla belirlenerek iptal edilecektir.
  5. Okul komisyonu kitabın içeriğini kapsayan 50 adet  ( Çoktan seçmeli ) sorular hazırlayacaktır.
  6. Sınav süresi 60 dk. Olacaktır.
  7. Sınav sonucunda eşit puanlar oluşması halinde sıralama kura usulü belirlenecektir.

SINAV KOMİSYONU

Ahmet ACAR                Okul Müdür Yardımcısı

Asuman DÜZGÜN         Okul Rehber Öğretmeni

Tuba ERDOĞAN           Okul Rehber Öğretmeni

Fazıl ARGIN                  Okul Rehber Öğretmeni

BAŞVURU

1- Yarışmaya isteyen tüm okul velilerimiz katılabilir.
2- Veli, yarışmaya katılmak için okul rehber öğretmeni vasıtasıyla listeye adını yazdırarak başvuracaktır.

SINAV YERİ

Velilerimiz 15 Temmuz Milli Birlik ilkokulunda sınava gireceklerdir.

YARIŞMA TAKVİMİ

S.NO: